FN Blog / Pályázat / 2007 legnépszerűbb pályázati kiírásai
Nyomtatás Betűméret

2007 legnépszerűbb pályázati kiírásai

2008-01-11 18:45:11
Az év első pár napja mindig remek alkalmat ad arra, hogy az ember számot vessen az előző év alakulásával, és terveket kovácsoljon a következő évre. Mi elkészítettük a legnépszerűbb pályázati kiírások toplistáját, és némi kommentárral fűszerezve tálaljuk is.

Az adatokat az NFÜ közvélemény tájékoztató felületéről vettük, ahol sok más érdekes statisztika is lekérhető, bátran ajánlom mindenki figyelmébe. Mivel a mostani bejegyzésben taglalt kiírásokra 2008-ban már nem is lehetett pályázatot beadni, igen pontos adatok olvashatók ki a rendszerből 2007-re vonatkozóan.

A statisztika egyértelműen alátámasztja, amit év közben éreztünk is: a prímet a Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése kiírás viszi, erre 1051 db pályázatot adtak be Pest megye és Budapest kivételével az egész ország területéről. A kiírás Közép-Magyarországon érvényes változata szintén nagy sikernek örvendett, 323 pályázat érkezett be.

A Minőség-, környezet és egyéb irányítási rendszerek, szabványok bevezetése című kiírás szerezte meg a második helyet, amelyre az ország hat régiójából 844 pályázat, Közép-Magyarországról) 331 pályázat érkezett be a MAG Zrt-hez.

A maga 561 beérkezett pályázatával a Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára c. kiírás is felfért a dobogóra, és ennek a kiírásnak külön érdekessége, hogy ezt a rengeteg pályázatot összesen hét alatt adták be, mielőtt a kiírást felfüggesztették volna!

Negyik helyen szintén egy alapvetően technológia fejlesztési célú kiírás, a Komplex vállalati technológia fejlesztés kis- és középvállalkozások számára ) című intézkedés áll a Közép-Magyarországra érvényes változattal együtt, összesen 540 beérkezett pályaművel.

Gyakorlatilag fej-fej mellett végeztek az informatikai témájú pályázati kiírások is, az E-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások támogatása) című pályázati kiírásra 385 db (ebből 124 Közép-Magyarországról), a Vállalati folyamatmenedzsment támogatása című kiírásra pedig 385 db pályázat érkezett be (ebből Közép-Magyarországról 132 db).

Érdemes még megemlíteni, hogy a Munkahelyi képzések támogatása kis- és középvállalkozások számára című intézkedésre 225 pályázat érkezett be az ország egész területéről, ami két dolog miatt különösen érdekes. Az egyik, hogy ennél a kiírásnál is csak nagyjából egy hét állt a rendelkezésre a pályázatok benyújtására), a másik pedig, hogy mivel a minimális támogatási összeg 10 millió Ft volt, úgy tűnik, hogy van Magyarországon legalább 225 cég, amely ekkora összeget kíván munkavállalói képzésére költeni. Ha ez tényleg így van, fényes jövőnek nézünk elébe!...

A fentiekből annyi tanulság mindenképpen levonható, hogy ma már az életképes vállalkozások nagyon része pályázati úton szerez forrást a fejlesztéseihez, és nem váltak be azok a jóslatok, hogy a szigorú feltételrendszer mellett senki nem fog pályázni. Másik fontos tapasztalat annak felismerése, hogy alapvetően fontos, hogy időben értesüljenek a pályázati lehetőségekről, hiszen láttuk, hogy például a képzéses pályázatokat csak néhány napig lehetett benyújtani.

Mivel ezek a kiírások 2008-ban is ugyanúgy megjelennek majd, érdemes tehát feliratkozni minden olyan hírlevélre, amely pályázati lehetőségeket tartalmaz, főleg, ha ingyen van.


Cimkék: pályázat, képzés, eszközbeszerzés
14 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

Pályázatokról - rózsaszín szemüveg nélkül

Hirdetés

Cooper Consulting
Üzelt és Siker


Keresés

Blogértesítő - Pályázat

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről