FN Blog / Pályázat / A mutyizás nem ismer határokat
Nyomtatás Betűméret

A mutyizás nem ismer határokat

2008-01-16 17:38:56
Sokan érezhetik úgy, hogy az élet őket igazolta, és a szigorú pályázati követelményrendszer, illetve az alacsony támogatási intenzitás csak erősíteni fogja a trükközési hajlamokat. Közreadunk egy ízelítőt abból, milyen lehetőségei vannak egy vállalkozásnak, ha több pénzt szeretne kapni, mint amennyi hivatalosan járna. Ám vigyázat! Az itt leírtak igénybe vétele a pályázati rendszerből történő kizárást is eredményezhetik!

A minap kaptunk egy igen kecsegtető ajánlatot, bár, ha nem pályázati tanácsadással foglalkoznák, lehet, hogy így is egyből a kukában landolt volna. Pályázati témában azonban érintettek vagyunk, így kénytelenek voltunk felháborodni és bejegyzést írni az esetről.


Íme az eredeti szöveg (eredeti helyesírással):

Befektetések, önerők, egyéb pályázat és vállalkozás segítő szolgáltatások

Az Unió, vagy a Magyar Kormány által kiírt pályázatok önerő igazolásainak, vagy cégek törzs tőke emelésének, könyvelését segítő lehetőségek, akár off shore, vagy Szlovák, Román, Magyar cégeket keresztül saját tőke bevonásával.

Gépsorok, gépek, technológiák árajánlatainak megírása, beszerzése akár saját pénzek bevonásával.

Ez által sokkal kedvezőbb feltételekhez juttatva az adott pályázati kiírást.

[..]

Diszkrét ügyintézés, profi ügyvitel.

Elérhetőségeink, stb.

Gondolom, nem csak mi kaptunk ilyen levelet, hanem több ezer másik cég is, ráadásul mivel minden elérhetőséget feltüntettek a lapon, fogadjunk, hogy lesz is nagyon sok érdeklődő.

De mi ezzel a baj? Hiszen nyilván mindenki minél több pénzt szeretne kicsikarni az "állam" zsebéből, az "állam" meg nem csak, hogy folyamatosan csökkenti a támogatás arányát (akár 25%-ra), hanem gyakran olyan feltételeket is támaszt, amelyeket sok vállalkozás nem tud teljesíteni (gondoljunk például a Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése pályázati kiírásra). Érthető tehát, hogy sokan a kiskapukat keresik.

Mégis, megéri zavaros pénzügyi manőverekbe belemenni, csak azért, hogy valamivel több támogatáshoz jussunk?

Döntsék el Önök!


Cimkék: pályázat, önerő
23 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

3. P.L. Pécs.t 2008-01-18 20:13:33
Tisztelt Hölgyeim,Uraim!Röviden szertnék válaszolni.A jelenlegi mutyizás,sajnos igen alacsony szintü inteligenciára mutat.Csodálkozom,hogy nem lépnek ki a kormányból és a pártból!!!!???
2. tutuke 2008-02-15 13:06:48
A kiírás is gagyi, lehetetlen teljesíteni. Mire átutalják az "ELŐFINANSZÍROZÁST" addigra rég lejárt az elszámolási határidő!!!! A pályázat kiírói kényszerítenek csalásra!!!!!! És hiába mondjuk, kérjük, semmi....persze csak kicsi, párszázezres pénzeknél...a nagyot meg az kapja, akit senki nem ellenőriz.....
1. Molnárka Gábor 2008-04-03 17:18:42
Előfinanszírozás, vagyis előleg átutalása nagyon ritkán van, főleg a nagyobb támogatások igénylésekor. De az előlegre ugyanúgy nem szabad építeni, mint a gyors kifizetésekre.

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

Pályázatokról - rózsaszín szemüveg nélkül

Hirdetés

Cooper Consulting
Üzelt és Siker


Keresés

Blogértesítő - Pályázat

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről