FN Blog / Pályázat / Változások a technológia fejlesztési pályáza...
Nyomtatás Betűméret

Változások a technológia fejlesztési pályázatoknál

2008-03-23 10:39:56
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség módosította a legnépszerűbb pályázati kiírások kötelezettségvállalásra vonatkozó feltételeit.

A változtatásnak köszönhetően a pályázóknak mostantól nem kell vállalni, hogy  az árbevétel a pályázat benyújtását megelőző évhez képest a projekt befejezésének évéig 20%-nál nagyobb mértékben nem csökken. 

Ezeknél a 2008-as pályázati kiírásoknál már nem három, hanem csak két évre kell árbevétel-növekedést vállalni, azt is a pályázati útmutatóban megadott, területi alapon, a megvalósulás helyszínétől és a pályázó vállalkozás nagyságától függően.

A megvalósítási helyszín szerinti megkülönböztetés az egyszerű eszközbeszerzést támogató GOP-2007-2.1.1/A pályázati kiírásnál konkrétan a következőket jelenti:
  • a komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségekben: infláció feletti legalább 3%-os árbevétel-növekedés,
  • a hátrányos helyzetű kistérségekben: legalább 4%,
  • a nem hátrányos helyzetű kistérségekben: legalább 5%
  • Budapesten és Pest megyében: legalább 6%
A pályázó vállalkozás nagysága (vagyis hogy mikro-, kis-, vagy középvállalkozás) abból a szempontból számít, hogy a pályázati útmutatóban megadott népsűrűség alatti településeken mikrovállalkozások nem adhatnak be pályázatot.

Az útmutatót kiegészítő településlista már ezen szempont szerint van megbontva, a  fenti kiírásnál például a VI - VIII. fejezetben szereplő települések a kis- és középvállalkozásokra, IX-XIII. fejezetekben szereplő települések pedig a mikrovállalkozásokra vonatkoznak.


Cimkék: eszközbeszerzés, pályázat

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

Pályázatokról - rózsaszín szemüveg nélkül

Hirdetés

Cooper Consulting
Üzelt és Siker


Keresés

Blogértesítő - Pályázat

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről