FN Blog / Pályázat / Vannak pályázatok induló vállalkozásoknak is?
Nyomtatás Betűméret

Vannak pályázatok induló vállalkozásoknak is?

2008-04-03 07:15:00
A legtöbb pályázati kiíráson a frissen alakult, vagy a két évesnél fiatalabb cégeket kizárják a jogosultak köréből. Van azonban számukra is pályázati lehetőség, csak azok kevésbé ismertek.

Éppen április elsején jelentetett meg az NFÜ két olyan pályázati kiírást, amely kifejezetten a fiatal, nemrég létrehozott cégeknek szól.

A Közép-magyarországi régiót kivéve az ország egész területéről lehet indulni a GOP-2008-2.1.2/D (Munkalehetőség teremtő beruházások támogatása a leghátrányosabb kistérségekben induló vállalkozások számára) kiíráson, amely komplex technológiai beruházást támogat, azaz a következő tevékenységek közül többet:
  • eszközbeszerzés,
  • infrastrukturális és ingatlan beruházás,
  • gyártási licence, gyártási know-how beszerzése,
  • informatikai fejlesztések,
  • képzések,
  • tanácsadás igénybevétele,
  • minőség -, környezet és egyéb irányítási rendszerek, szabványok bevezetése.
Ez a pályázati kiírás Közép-Magyarországon (Budapest, Pest megye) is megjelent egy ún. tükörpályázat formájában. A támogatási intenzitás és összeg más, de a lényeget tekintve a két kiírás megegyezik. Mindkét lehetőségnél előírás, hogy a vállalkozásnak még nem lehet két lezárt, teljes pénzügyi éve (pont az a feltétel, amely a többi kiírásnál fennáll).

Azoknak, akik kisebb értékű beruházást szeretnének végrehajtani vagy más jellegű támogatást vennének igénybe (például képzésre, tanácsadásra), érdemes megnézni még a hazai pályázati kiírásokat (például a minisztériumok honlapjain), vagy pályázatfigyelő értesítést kérni, mert számos olyan lehetőség van, amelyen támogatás igényelhető, csak nagyon kevesen tudnak róla.

Cimkék: pályázat, induló vállalkozás
13 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

4. P.Tóth Éva 2008-04-03 09:01:20
Kettő éves az egyéni vállalkozásom,és mert nem engednek el 59 évesen a nyugdíjba (volt egy vállalati felmondás) kényszerből kell tovább vállalkoznom. Ehhez elfogadok segítségeket.Valahogy talán még kialakulhat a számomra valami... Kérek választ.
3. Molnárka Gábor 2008-04-03 17:12:55
Kedves Éva, érdemes megnézni a www.seed.hu címet, kisvállalkozások számára nyújtanak tanácsadást, pont ilyen helyzetekre.
2. D.Ó-né Zsóka 2008-05-07 21:55:10
3 éve megszünt a vállalat ahol dolgoztam. vállalkozóvá szándékozok vállni, induló vállalkozáshoz pályázati forrásra is szükségem volna. Kitől várhatok segítséget?Milyen oldalakat keressek. Hogyan irjak meg egyedül egy pályázatot, ezt nem tanultam?
1. Molnárka Gábor 2008-05-08 08:51:39
Kedves Zsóka, az előző hozzászólásban talál egy linket, amit Önnek is javaslok!

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

Pályázatokról - rózsaszín szemüveg nélkül

Hirdetés

Cooper Consulting
Üzelt és Siker


Keresés

Blogértesítő - Pályázat

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről