FN Blog / Pályázat / 4 pályázati lehetőség, amire érdemes már mos...
Nyomtatás Betűméret

4 pályázati lehetőség, amire érdemes már most készülni

2008-07-22 15:04:42
Mivel nem használták fel a teljes keretet, várhatóan újra lehet majd pályázatot beadni három gazdaságfejlesztési célú kiírásra. A negyedikre meg tárt karokkal várják a jelentkezőket.

A Komplex vállalati technológia fejlesztés kis- és középvállalkozások számára című kiírást azoknak ajánljuk, akik eszközbeszerzésben, technológiai fejlesztésben gondolkoznak. Budapest és Pest megye kivételével az ország egész területéről lehet jelentkezni a 30-40% vissza nem térítendő támogatás (minimum 10 millió Ft, maximum 150 millió Ft) igénybevételére.
 
A pályázati kiírás az eszközbeszerzésen túl számos tevékenységet is támogat:

  • eszközök szállítása és üzembe helyezése, betanítás,
  • az eszközbeszerzéshez kapcsolódó infrastrukturális és ingatlan beruházás,
  • az eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licence, gyártási know-how beszerzések,
  • információs technológia fejlesztés, beleértve az online megjelenés, e-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások, üzleti alkalmazások támogatását is,
  • vállalati humánerőforrás-fejlesztés (betanítás, tanfolyamok, tréningek, képzések),
  • tanácsadás igénybevétele, és
  • minőség -, környezet és egyéb irányítási rendszerek, szabványok bevezetése.
A Komplex technológiai beruházás támogatása a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben című pályázati kiírás ugyanazokat a tevékenységeket támogatja, de a megvalósulás helyszíne kötött. Ennél a pályázati kiírásnál a támogatás mértéke 50%, minimum 10 millió Ft, maximum 150 millió Ft.

A komplex beruházások támogatása a komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségekben című konstrukció szintén ugyanezen komplex projekteket támogatja. A támogatás mértéke itt is 50%, de a legkisebb igényelhető összeg 150 millió Ft, a legnagyobb 500 mFt.

Végül egy lehetőség a budapesti vagy Pest megyei induló vállalkozásoknak:  várhatóan megemelt keretösszeggel folytatódik a Munkalehetőség teremtő beruházások támogatása a leghátrányosabb kistérségekben induló vállalkozások számára című pályázati kiírás is. Ez a lehetőség most is nyitott, de az aktuális statisztikák szerint még nem érkezett be rá pályázat (persze nem is csoda, viszonylag kevés olyan település van ebben a régióban, amely a leghátrányosabbak közé tartozna).

Ezek a pályázati kiírások lényegében ugyanazokat a tevékenységeket támogatják, a különbség csak a megvalósítási helyszínekben van. Ha eszközbeszerzésben vagy informatikai fejlesztésben gondolkoznak, akkor első lépésként érdemes megnézni mindegyik pályázati felhívás mellékletében található településlistát. Ha a tervezett beruházás helyszíne megtalálható a településlista valamelyik fejezetében és cégük megfelel a cégméret előírásoknak, akkor nagy valószínűséggel indulhatnak.

A várakozások szerint a fenti pályázatok augusztus végén - szeptember elején kerülnek újbóli meghirdetésre. A pályázati e-mail értesítő előfizetői erről elsőként fognak értesülni.

Cimkék: technológia fejlesztés, pályázat
13 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. Bruno 2008-07-30 12:35:11
Milyen 4?
1. Molnárka Gábor 2008-07-30 13:19:23
Benne van a bejegyzésben. GOP-2.1.1/B; GOP-2.1.2/B; GOP-2.1.2/C; KMOP-1.2.2. (Forrás: www.nfu.hu/palyazati_menetrend)

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

Pályázatokról - rózsaszín szemüveg nélkül

Hirdetés

Cooper Consulting
Üzelt és Siker


Keresés

Blogértesítő - Pályázat

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről