FN Blog / Pályázat / Ma induló pályázati lehetőség roma vállalkoz...
Nyomtatás Betűméret

Ma induló pályázati lehetőség roma vállalkozások számára

2008-07-28 06:00:00
Akik az Országos Cigány Önkormányzat vagy a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat hozzájárulását meg tudják szerezni hozzá, akár 80%-os támogatásra is szert tehetnek beruházásukhoz.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium 2008. augusztus 29. beadási határidővel pályázatot írt ki a mikro-, kis- vagy középvállalkozásnak minősülő gazdasági társaságok, szövetkezetek, és egyéni vállalkozók részére.

A támogatás célja a hazai roma mikro-, kis-, és középvállalkozások piaci esélyeit javító fejlesztések és beruházások támogatása, különös tekintettel az ingatlanfejlesztésekre, gépek, berendezések és haszongépjárművek beszerzésére, informatikai fejlesztésre.

A pályázónak rendelkeznie kell az Országos Cigány Önkormányzat, vagy a területileg illetékes Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) támogató levelével, melyet kizárólagosan az aláírásra jogosultak írhatnak alá.

A támogatás vissza nem térítendő, csekély összegű (de minimis) támogatás, aránya 65%, illetve 80%, ha a beruházás a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségben valósul meg.

A támogatás maximális összege:

 • 5 millió Ft, ha a beruházás nem kizárólag haszongépjármű beszerzésre, és nem kizárólag minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszerek, szabványok bevezetésére vonatkozik, valamint nem kizárólag a piacra jutáshoz szükséges beszerzésekre vonatkozik,
 • 4 millió Ft, ha a beruházás kizárólag haszongépjármű beszerzésre vonatkozik,
 • 1 millió Ft, ha a beruházás kizárólag a piacra jutáshoz szükséges beszerzésekre vonatkozik,
 • 800 ezer Ft, ha a beruházás kizárólag minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszerek, szabványok bevezetésére vonatkozik.

De milyen tevékenységekre lehet támogatást igényelni? A támogatás kizárólag a pályázó cégkivonat/vállalkozói igazolványban szereplő tevékenységéhez kapcsolódó, és az alábbi jogcímeken megvalósuló fejlesztésekhez adható:

 • Műszaki gépek, berendezések beszerzése
 • Ingatlan építése, bővítése, fejlesztése
 • Informatikai fejlesztés
 • Irodabútor/berendezés vásárlása
 • Haszongépjárművek vásárlása
 • Minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszerek, szabványok bevezetése 
 • A piacon való megjelenés támogatása (kiállítás, marketing, ...).

Most már csak az a kérdés, hogyan állapítják meg egy vállalkozásról, hogy roma vállalkozás. Ezt azonban fedje jótékony homály, és igyekezzünk minél előbb megszerezni az ÖCO vagy a helyi CKÖ támogatását.

Cimkék: roma, pályázat
20 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

9. 2008-07-28 14:25:29
Semmi értelme,mivel ezekkel a kiirásokkal csak a pályázatiró cégek gazdagodnak meg a hozzá tartozó haszonlesők.A cigányságnak és az alacsonyan képzett embereknek nem arra van szükségük,hogy különböző pályázatokra az ők nevükben milliárdokat kell a semmire pályáztatni.Nekik arra van szükségük,hogy megtanitsák őket irni olvasni utána erdöt telepiteni,hogy legyen miből fakanalat faragni és,hogy tudják azt hogy az erdőt müveni kell, hogy a gyerekeinek legyen tüzelöje.Majd ha mindezt megértették akkor lehet belölük mondjuk asztalos.A fokozatos fejlesztésre van szükség mert minisztert egyből nem lehet belölük csinálni.Ne a minisztériumba döntsék el,hogy ezen emberek milyen körülmények között élnek és mire van szökségük.Budapestről talán a döntések előtt a döntéshozok egy pár napra leköltözhetnének a nyomortelepekre és tapasztalatot szerezni persze nem a többmillios autokaravánnal hanem ugy ahogy ezen emberek eljuthatnak Budapestre és returral vissza.Nem a kissebbség ellen szolalok fel HANEM ÉRTÜK MIVEL ÉN ÉLTEM KÖZÖTÜK ÉS SEMMI BAJUNK NEM VOLT EGYMÁSSAL MIG A POLITIKA NEM HASZNÁLTA ŐKET CÉLKÖZÖNSÉGNEK.Ne a vajdát kérdezék és ne az Ő háza előtt álljanak meg hanem ott ahol nincs kerités mert télen feltüzelték és az udvar tiszta gyom ,pedig lehetne termelni a levesbe zöldséget.A támogatást meg a gyerek kapja meg az iskolába az ovodába étkezés formájában mert akkor legalább oda eljut és nem a játékautomatákba és az uzsorásoknál landol.KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZATI VEZETŐK NE A HIRPOLTÁLOKON KERESZTÜL ÜZENGESSENEK HANEM A HELYSZINEN INTÉZKEDJENEK EGYÜTT ÉS NEM EGYMÁS ELLEN mert az az egyébb közéleti szereplöknek sem sikerül!!!
8. Tamás 2008-07-28 15:36:48
Ez a komment vagy cigányozás vagy nettó zagyvaság. Vagy mindkettő egyszerre :)
7. Domány Ernő 2008-07-28 21:55:37
Miért külömböztetnek meg engem hátrányosan,mert magyar vagyok?
6. Molnárka Gábor 2008-07-29 08:04:42
Azt hiszem, egy kicsit eltértünk a bejegyzés eredeti tartalmától. Ha a pályázati kiírással kapcsolatban van valami kérdés, örömmel válaszolok, de a pályázatíró cégeket nem tisztem megvédeni.
5. 2008-07-29 15:57:15
A pályázat alapján igy fognak a CÖK-ők haszongépjármü cimszó alatt vashulladék szállitására alkalmas gépjármüvekhez jutni mert a gyüjtés már jól szervezett!!
4. Truci 2008-07-29 22:46:02
Diszkrimináció!!!!!!!
3. ors 2008-07-29 23:03:02
Kedves 1. és 5.!
Csak gratulálni tudok a korlátoltságohoz!
Minden pályázónak pedig életképes projektötletet és gyors elbírálást kívánok!
2. Pityubacsi 2008-07-30 13:27:15
Tisztelt OcÖ és pályázatkiírók!

Szeretnék pályázni! Egy problémám van fehér a bőröm, hajam szine barna és kék szemem van. Ugye ez nem akadály? (Ha igen akkor pert fogok indítani, mert meg vagyok különböztetve származás alapján)
1. Molnárka Gábor 2008-07-31 11:07:07
Azt hiszem, ez a bejegyzés kiált az építő jellegű hozzászólásokért is :)

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

Pályázatokról - rózsaszín szemüveg nélkül

Hirdetés

Cooper Consulting
Üzelt és Siker


Keresés

Blogértesítő - Pályázat

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről